luni, 7 mai 2012

CELEBRITY STYLE:David Beckham


David Robert Joseph Beckham, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE), născut la 2 mai 1975, este un fotbalist profesionist englez, care în prezent joacă pentru Los Angeles Galaxy. Beckham apare în Topul 100 FIFA al celor mai mari fotbaliști în viață în viziunea marelui Pelé. A fost numit și în topul “Time 100” pe anul 2004, al revistei „Time”, top care cuprinde cele mai influente 100 de personalități din toată lumea. Este de asemenea o marcă publicitară globală.
Beckham este jucătorul de câmp care a îmbrăcat de cele mai multe ori tricoul naționalei engleze (doar portarul Peter Shilton îl întrece), a terminat pe locul doi cursa pentru trofeulBalonul de Aur în 1999, este singurul englez care a înscris la trei Cupe Mondiale diferite și cel de-al nouălea jucător din istoria Cupei Mondiale care a înscris de două ori din lovituri libere directe. A fost căpitanul naționalei Angliei din 15 noiembrie 2000 până în 2 iulie 2006.
Cariera lui Beckham a început când a semnat un contract de jucător profesionist de fotbal cu Manchester United FC, prima lui apariție în prima echipă a clubului având loc în 1992, când avea 17 ani . În timpul cât a jucat la Manchester United a avut un rol foarte important în dominația pe care această echipă a impus-o în prima ligă engleză în anii 90 și începutul anilor 2000, fiind esențial în câștigarea triplei (campionat, cupa Angliei, Liga Campionilor) în 1999. A părăsit clubul și a devenit al treilea jucător englez care a încheiat un contract cu Real Madrid în 2003, după Laurie Cunningham și Steve McManaman.
În ianuarie 2007 s-a anunțat că Beckham va pleca de la Real Madrid pentru a semna un contract pe cinci ani cu clubul Los Angeles Galaxy. Contractul a intrat în vigoare în data de 1 iulie2007, iar Beckham a devenit cel mai bine platit jucător din istoria Major League Soccer, câștigand câte 6 milioane și jumătate de dolari în 2007, 2008 și 2009. A debutat la Galaxy pe 21 iulie 2007 într-un meci împotriva lui Chelsea Londra, iar pe 15 august, a debutat ca titular, înscriind și primul său gol pentru gruparea americană, în semifinalele SuperLigii. Primul său meci în campionat a avut loc în data de 18 august în fața unei audiențe record pe Giants Stadium.
Este căsătorit cu fosta componentă a formației Spice Girls, Victoria Beckham, împreună au patru copii și în prezent locuiesc în Beverly Hills, California.

David Beckham s-a născut în Leytonstone, în partea de est a Londrei, este fiul lui Ted Beckham și al Sandrei West. Părinții lui au fost suporteri împătimiți ai lui FC Manchester United și mergeau deseori la stadionul Old Trafford pentru a urmări meciurile de acasă ale echipei. David a moștenit dragostea părinților pentru Manchester United iar marea lui pasiune a fost fotbalul. A urmat cursurile uneia din școlile de fotbal ale lui Bobby Charlton din Manchester, și i s-a dat șansa de a participa la un antrenament al lui FC Barcelona . Copil fiind, a jucat pentru o echipa locală „The Ridgeway Rovers”, antrenată de tatăl său, Stuart Underwood și Steve Kirby.
A fost mascota lui Manchester United la un meci împotriva lui West Ham United în 1986. Tânărul Beckham a participat la un trial pentru clubul local, Leyton Orient și a urmat cursurile școlii de excelență a clubului Tottenham Hotspur. S-a înscris la școala lui Manchester United cand a implinit 13 ani și a semnat un contract cu juniorii clubului in 1991.
A facut parte dintr-un grup de tineri jucători extrem de talentați care a câștigat echivalentul Cupei Angliei pentru juniori în mai 1992, Beckham înscriind un gol în manșa a doua a finalei impotriva lui Crystal Palace. În același an a debutat și în prima echipă, într-un meci împotriva lui Brighton & Hove Albion din Cupa Ligii Angliei , în care a început ca rezervă și a înscris un gol. La puțin timp a semnat primul lui contract de jucător profesionist. În următorul an United a ajuns din nou în finala Cupei Angliei la juniori, Beckham a jucat în acel meci pierdut în fata lui Leeds United, dar a câștigat o nouă medalie in 1994, cand echipa de rezerve a clubului a câștigat campionatul rezervelor.
A fost împrumutat la Preston North End timp de o lună în sezonul 1994-1995 pentru a căpăta experiență și a jucat în prima echipă a lui Manchester United pentru prima oară în Premier League, în data de 2 aprilie 1995, într-o remiză nulă cu Leeds United.

Fotbalistul este pozitionat pe locul cinci in topul celor care au imbracat de cele mai multe ori tricoul nationalei engleze de fotbal. Este singurul britanic care a inscris la trei Cupe Mondiale diferite si al noualea jucator din istoria Cupei Mondiale care a inscris de doua ori din lovituri libere directe.




GALERIE FOTO:





























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu